2009. december 8., kedd

Változatok egy témára - bacon és hagyma


Ismét eljött a "hasznosítsuk a maradékokat" ideje. Volt pár szem főtt krumpli, csirkecomb és leveles tészta a mélyhűtőben, sok bacon és hagyma. Az előételt kedvenc magazinom ihlette. A leveles tésztás lepények nagy kedvenceink közé tartoznak, gyorsan elkészülnek, könnyűek és változatosak. A csirkéhez már több idő kell, de ez is nagyon egyszerű és szabadon variálható.

Krumplis lepény hagymával és baconnel


Hozzávalók:
1 kész (friss vagy mélyhűtött) leveles tészta
2 főtt krumpli
1 fej karikákra vágott vöröshagyma
4-5 szelet bacon csíkozva
4-5 evőkanál tejföl
só, bors


1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Eközben sütőpapírra nyújtjuk/hajtjuk a leveles tésztát és megkenjük a tejföllel.
2. Rátesszük a meghámozott, kockázott főtt krumplit, a hagymát, bacont, sózzuk, borsozzuk.
3. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Mélyhűtött tésztánál kicsit több időre lesz szükségünk.)



Baconbe tekert csirkecomb fehérborosan

Hozzávalók (3 személyre):
6 csirke alsócomb
1 nagy fej vöröshagyma
6 szelet bacon
1 dl fehérbor
diónyi vaj
2 babérlevél
só, bors

1. Kivajazunk egy sütőtálat és előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.
2. Sózzuk, borsozzuk a csirkecombokat, majd egyesével betekejük baconbe.
3. A vajazott tál aljára rendezzük a szeletelt vöröshagymát, babérleveleket, majd rátesszük a betekert csirkecombokat. Nyakon öntjük a borral és alufóliával lefedve kb. 40 percet sütjük.
4. Levesszük az alufóliát és tovább sütjük kb. 15 percet.

2 megjegyzés:

  1. Éljenek a lepények és bacon!! :) Látom, azért még maradt energia tegnap egy kis töltögetésre!! :)
    Holnap kezdem a karácsonyi sütögetést: mézeskalács, marcipános linzer, gyümölcskenyér...
    Itt a karácsony máris... :)

    VálaszTörlés
  2. ...húsvétig tart a karácsony:-) Remélem jól halad a sütögetés!

    VálaszTörlés