2009. december 15., kedd

Sütőtök cappuccino


Igazi téli ital. Nem csak sütőtök-függőknek. Bátran lehet vele kísérletezni, direkt nem adok meg mennyiségeket. (Egy nagy bögréhez sütőtökből kb. egy maréknyi kell.) Ha szeretjük a sűrű turmixokat a tej helyett tejszínt adjunk hozzá. Általában a fűszereket is variálom. Most fahéj és gyömbér került bele, de jól illik hozzá a szegfűbors és a szerecsendió is. Turmixoljuk jó habosra. A tejszínhab a tetején pont az i-re.

Hozzávalók:
sütőtök hámozva és kockára vágva
cukor
fahéj, gyömbér, szegfűbors, szerecsendió (ízlés szerint)
tej/tejszín
tejszínhab

1. Tegyük fel a sütőtököt főni, kicsit kevesebb vízzel, mint ami ellepi, cukrozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, majd rotyogtassuk fedő alatt puhulásig.
2. Turmixoljuk le a tököt és a levet (már amennyi maradt) tejjel, esetleg tejszínnel.
3. Díszítsük tejszínhabbal és szórjuk meg fahéjjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése