2009. december 18., péntek

Narancsos mascarponekrém ananásszal mézeskalács ágyon



Nem bírtam ki, kipróbáltam, hogy milyen lehet mascarponéval. A krém feltétlenül felkerült a kedvencek közé, a kombináció pedig kifejezetten karácsonyi.
Legjobb pohárba rétegezni, hogy szépen látszódjanak a különböző színű szintek. Alulra díszítetlen mézeskalács-darabok kerültek.

Hozzávalók:
1 ananász meghámozva és kockákra vágva
1 doboz mascarpone
3 evőkanál méz
1/2 kiskanál őrölt fahéj
pár csepp vanília kivonat
3 evőkanál vaníliás cukor
1 dl tejszín
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
mézeskalács
mandulaforgács

1. A mézet megolvasztjuk serpenyőben és megpároljuk rajta az ananászt. Amikor már puhul és szép színt kapott, fűszerezzük fahéjjal és vanília kivonattal. Egy-két percet még hagyjuk a tűzön, majd hűtsük le.
2. A mascarponét keverjük ki (habverővel a legkönnyebb) a vaníliás cukorral és a tejszínnel, majd belekeverjük a narancs reszelt héját és kifacsart levét is.
3. A poharak aljára mézeskalácsot törünk darabokra, ráhalmozzuk a krémet, majd az ananászt és végük megszórjuk mandulaforgáccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése