2010. december 22., szerda

Gyors semmiségek


Egy ideje rendszeres elfoglaltságommá vált a tolltartóban lévő ceruzák hegyének rendben tartása. Valahogy mindig reggelre hagyom, félálomban tekerem őket a hegyezőben, bosszankodom, ha beletörik a hegye és pontosan tudom, hogy előző nap volt-e ihletése a fiatalúrnak képregényt vagy sűrűn díszített rajzot készíteni, avagy sem. Vízhólyag jelzi, ha volt. Többször eszembe jutott, hogy ezekből a színes forgácsokból készítek valamit. A színes végű fatekervények és az apróra faragott ceruzabelek is használhatók. Így születtek ajándékkísérőként illetve képeslapként újjá. Pár perc alatt készíthetünk egyedi kedvességet, általában otthon lévő kellékekből. Variálni a végtelenségig lehet. Bármelyiket.

Elkészítés

Forgácsos:
A nem színes oldalakat egyenként ragasztóstifttel bekenjük és erősen a papírra nyomjuk. Körülötte fehér ceruzával díszítettem.

Ceruzabeles:
A hegyezéskor keletkezett ceruzabelet a papírra tetszés szerinti formában felkent ragasztóba szórjuk, így csak ott marad meg rajta, ahol előzőleg beragasztóztuk. A fehér pöttyöket utána tettem rá fehér kontúrozóval.

Gingerbread figurás:
Tetszőleges mézeskalács figurát rajzolunk sötét filccel elő, ezt díszítjük fehér kontúrozóval vagy fehér lakkfilccel/ceruzával/zselés tollal.

3 megjegyzés:

  1. Szokás szerint REMEK ötlet!!! :) :) Áldott Karácsonyt Zsófim!

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó ötlet!
    Boldog Karácsonyt Nektek!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, Nektek is!!! Meg boldog új évet is!

    VálaszTörlés