2010. december 9., csütörtök

Szendvicsebéd


A vasárnapi vendégségből megmaradt egy egész sült csirke. Nem tudtam jól eltalálni a kapacitást, de szerintem nem is könnyű, ha a 7 főből 3 gyermek. Éppen lehettek volna rettentő éhesek is. Valahogy bennem van, hogy inkább több legyen, mint kevés. A csirke sok lett, a desszert kevés.
Így történt, hogy a csirkét a hét közepéig más-más ételbe csentem bele. Legnépszerűbb a leves-szendvics ebédpárosítás volt. Egyik nap pirítós kenyérrel, mustárral, rukkolával, sült paprikával és majonézzel, másik nap pedig a következő variáció. Ebbe belekerült a frenetikus currys tojáskrém maradéka is. Egy gyorsan elkészíthető levessel (pl. sütőtök, frankfurti vagy paradicsom) nem is kell más ebédre, vacsorára.

Hozzávalók (személyenként):
2 szelet szikkadt kenyér megpirítva
1/4 avokádó hámozva és felszeletelve
1 evőnakál tojáskrém (maradék, ennek hiányában majonéz vagy mustár)
sült csirkemelldarabok
1 evőkanál majonéz
1 salátalevél
frissen őrölt feketebors

1. Az egyik szeletet megkenjük a tojáskrémmel, a másikra majonézt kenünk és rátesszük a salátalevelet.
2. Ráhalmozzuk a csirkedarabokat és az avokádót, megborsozzuk és összeborítjuk a másik felével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése