Lám ilyen hozadéka is van a tudományos életnek. Az ember lánya elkíséri férjurát egy konferenciára. Világot lát, felfedezi a várost, olyan utakon, ahogy nagyrész ő szeretné. Nagyrészt, ugyanis 6 éves, matrózsapkás, sárga vitorlás esőkabátos kísérője elég öntudatos már ahhoz, hogy néha átvegye az irányítást. Kiveszi a térképet a kezemből és megmondja merre menjünk. Egyébkén hősiesen tűri a gyaloglást, a történeteket a bostoni teadélutánról, a Szabadság ösvényéről, nevezetességekről, élvezetesen fogyasztja a megfázástól megmentő forró csokoládét egy általa választott, brutálisan tömény, de annál finomabb csokoládé mousse kíséretében és erőt gyűjt a továbbmenetelhez.
Miért is vettem rá magam, hogy népesítem a gasztroblogok és bloggerek amúgy is népes táborát?
Azért hogy/mert:
-kedvenc szakácskönyveim több ezer kilométerre vannak tőlem, így tulajdonképpen rá is kényszerülök újak beszerzésére (legalábbis jó indok van rá) és egyébként is mindig mindenhol recepteket gyűjtök
-szeretek vendégeket hívni és vendégekre főzni, de az évek során egyre nehezebb emlékeznem, kinek mit főztem
-megoszthassam legújabb szerzeményeimet
-egyszerű válasz anyukám kérdésére, aki, bármilyen útról jövünk is haza, mindig megkérdezi: „és a kaját hogy oldottátok meg?”, hiába, otthon mindig központi kérdés volt az evés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése