2010. szeptember 27., hétfő

Szőlő falatok


Az úgy volt, hogy ultramázlista lévén 11 napot voltam tavaly Milánóban design ügyből kifolyólag. Szinte mindig ugyanabban a hangulatos, ízig-vérig olasz étteremben vacsoráztunk. Napközben csupa érdekes dolog, kiállítás, felfedezés, rohanás és művelődés, este pedig szíves fogadtatás a legközelibb kisvendéglőben. Remek ételek maradtak meg emlékezetemben, némelyiket megfelelő alapanyag híján elég nehezen lehetne reprodukálni. No meg a tapasztalat, igen sokat kéne gyakorolni ahhoz a focaccia-hoz, amit ott ettünk. Vacsora után gyakran választottuk a Grana Padano-balzsamecet-méz hármasát, mely egyszerre sajttál és desszert. Ezt egészítettem ki az éppen aktuálisan palettán lévő szőlővel. Beszélgetésekhez falatozni, vagy vacsora után levezetésképpen ideális. Egyszerű, érdekes és nem szokványos párosítás. Tessék bátran kipróbálni.

Hozzávalók:
Grana Padano
Jó minőségű balzsamecet
Méz
Szőlő

1. Egyenlő mennyiségű mézet és balzsamecetet öntünk egy tányérban, ne is keverjük össze, szép az, amikor a két anyag találkozik.
2. Ebbe mártogassuk a sajtforgácsokat és a szőlőszemeket.

(A recept megtalálható a diningguide.hu receptversenyén.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése