2010. május 2., vasárnap

Anyák másnapjára - fahéjas, aszalt szilvás tejbegríz


Hogy az ünnep másnap reggel is folytatódjon. Hamar elkészül, kis csavarintás a kedvenc fahéjas tejbegrízemen. Meglephetjük vele magunkat és kis/nagy családunkat is. Ha nem fér bele a reggelbe, akkor az estét tegyük vele kuckóssá.


Hozzávalók (4 kisebb adaghoz):
1/2 liter tej
50 g gríz
2 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
6 dkg (nem túl kemény) aszalt szilva apróra vágva
méz
mandulaforgács

1. Forraljuk fel a tejet a cukorral, majd folymatosan kevergetve csurgassuk bele a grízt.
2. Adjuk hozzá a szilvát és a fahéjat és főzzük addig, amíg a grízszemek közepe is áttetszővé válik.
3. Vízzel kiöblített formákba töltjük, így akár ki is fordíthatjuk tálaláskor. Öntsünk a tetejére mézet.
4. Díszítésnek aszalt szilvát, mandulaforgácsot használjunk.

Tipp: ha keményebb aszalt szilvával dolgozunk, azt rögtön az elején adjuk a tejhez és együtt forraljuk fel.

Anyák napja alkalmából az aktuális kedvenc képeim is felkerülnek.


Még 6 hetesen (a képet Zsigmond készítette)


Két hónaposan, illetve majdnem 7 évesen


Még mindig :-)

2 megjegyzés:

  1. elég jól sikerült ez a gyerek (is)! Nagyon-nagyon szépséges, formás és szabályos. Gyertek haza gyorsan!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük! Megjegyzem, csendben, hogy ezt teljesen elfogulatlanul én is így gondolom :-), ráadásul nagyon mosolygós és kommunikatív, mint a bátyja. Jövő hónapban már otthon leszünk.

    VálaszTörlés