2011. április 25., hétfő

Wang titka


Pár hete részt vettem egy kínai főzőtanfolyamon Wang mester egyik éttermében a Gizella. utcában. A másikban (Telepi utca) már többször jártunk kettesben és egyszer a nagy családdal is 4 gyerekkel, nagyon klassz élmény volt. Kíváncsian vártam, mit főzünk.

Legérdekesebb maga a wok volt, eddig öntöttvas, valamint IKEÁs wokkal volt dolgom. Az elsőhöz képest persze pehelykönnyű, nem mellesleg kézreálló, praktikus nyelű példánnyal volt dolgunk. A másikkal ellentétben nem kellett vigyázni a teflonfelületre. Kapott valami bevonatot, meg talán ki is lett égetve. A lényeg: lehetett benne kavargatni fém kanállal. Talán ez csak nekem újdonság, mert az öntöttvas verziót anyukám kapta jó 20 évvel ezelőtt holland barátainktól. A nagy becsben tartott wokot használat után mindig bekentük olajjal, és szigorúan meg volt szabva, hogy csak fa spatulával és csak egy irányban lehet keverni (a használati utasításban szerepelt, komolyan).




Három ételt készítettünk:
1. Algasalátát - evvel ismét kezdetét vette a kedveljemmegatengeriherkentyűket projektem. Jelentem ízlett, talán a sok szezámolajtól?
2. Pirított kacsát fafül gombával - a titka az előfőzés, 1.5 órán át, utána tényleg pár pillanat összepirítani, ah nem számoljuk azt az időt, amíg minden hozzávalót felaprítunk.
3. Erős-savanyú levest - a nagy kedvenc, sajnos sikerült igazi, magyaros tojáslevesre készíteni, részint a képkészítés okozta figyelmetlenség, részint Wang mester cseles adagolása miatt. (Kivett egy kanállal, de nem tette teljesen bele, majd újra merített.)

Hiába, van olyan is, hogy csak úgy teszünk, mintha elárulnánk a titkokat.



3 megjegyzés:

  1. Zsófim!
    Már epedve vártam az újabb bejegyzést és csak reméltem, nem hagyod parlagon ezt a remek oldalt! :)
    Mondhatom, NAGYON örülök!!! :)
    Nagy pusz!

    VálaszTörlés
  2. Párizsi-s sztorikat szeretnék!!

    VálaszTörlés
  3. Ágim, édes vagy, kösz. Az internet már nem akadály, lassan rendeződnek soraink is. Puszi.

    Kriszta, tudom, tudom, JÖNNEK.:)

    VálaszTörlés